073-6563832
info@ojbs-delichtstraat.nl
Brabantlaan 73, 5262 JH Vught

Samen kleur geven aan ontwikkeling

Taalklas

De Lichtstraat heeft voor 5 ochtenden per week een Taalklas. In de Taalklas zitten kinderen van verschillende leeftijden die nog geen jaar in Nederland zijn met als doel zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren.


Op de Lichtstraat doen we ons best om alle kinderen zich zo snel mogelijk op hun gemak te laten voelen in de klas en op onze school. Dit gaat natuurlijk beter als ze Nederlands spreken, zodat ze ook echt vrienden kunnen maken en deel kunnen nemen aan alle activiteiten in de klas en de school. De methodes die we hier onder andere voor gebruiken zijn: Nieuw Mondeling Nederlands en Horen Zien en Schrijven. Dit zijn methodes die zeer toegankelijk zijn en gaan over de alledaagse dingen/situaties die de kinderen tegenkomen. 


De kinderen van de taalklas zijn niet de hele dag in de Taalklas. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen de kans krijgen, zo goed en zo snel mogelijk, te integreren in hun nieuwe omgeving. Dit betekent dat ze op de momenten dat ze niet in de Taalklas zijn, aansluiten in hun eigen stamgroep.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...